Rulada cu crema mascarpone si afine

luni, 18 iunie 2012

Imi place sa fac rulada. Si s-o mananc, evident! :)) Imi place ca se poate umple cu orice-ti trece prin cap si nu e foarte pretentioasa la aspect, daca vrei o ornezi si ii dai un aer festiv, daca nu, poate ramane asa cum e si e numai buna la o cafea intre prieteni.



Pentru blat:

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri apa clocotita
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Se adauga apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.

Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar se rastoarna blatul fierbinte si se ruleaza cu atentie sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Se tine rulat pana se racoreste, apoi se deruleaza si se lasa la racit.

Pentru crema:

100 g ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
125 g mascarpone
1 intaritor de frisca, daca este absolut necesar
3-4 linguri dulceata de afine

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana pentru frisca. Cand a ajuns la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune la rece, pana se raceste foarte bine. Mixam crema de ciocolata pana devine consistenta, apoi incorporam si mascarponele, mixand usor.

Intindem crema uniform peste blatul bine racit. Dulceata o punem pe una din laturile blatului, cea de unde vom incepe sa rulam blatul. Rulam cu atentie si dam la rece pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.


Daca dorinti sa faceti o varianta mai rapida si deloc complicata, dar la fel de delicioasa puteti incerca rulada cu gem de capsuni si frisca.

Share This Post

8 comentarii: