Prajitura cu crema de branza si ciocolata

sâmbătă, 2 iunie 2012

Daca va plac prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata, mai ca m-as hazarda sa spun ca ati gasit reteta perfecta pentru acest sfarsit de saptamana.  :))



Pentru blat:

4 oua
120 g zahar
100 g unt
150 g faina
25 g cacao neagra
2 linguri migdale tocate
1 praf de copt
1 zahar vanilat

Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele tocate.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

2 linguri zahar
200 ml smantana pentru frisca
500 g branza de vaci (grasa si bine scursa)
200 g lapte condensat indulcit
10 g gelatina

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul se pune intr-un vas micut si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid turnam, cu atentie, o parte din smantana pentru frisca si amestecam pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza de vaci se pune intr-un castron. Turnam deasupra caramelul, laptele condensat si restul de smantana pentru frisca. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

Gustati! Daca mai trebuie zahar mai adaugati atat cat considerati a fi necesar.

Incalzim gelatina pe baie de aburi (sau la microunde) pana se lichefiaza. Punem deasupra 1-2 linguri din crema de branza si amestecam repede. Incorporam apoi in crema de branza.

De jur imprejurul blatului facem un "inel" din folie de aluminiu. Daca aveti tava detasabila, cu atat mai bine, ati scapat de aceasta operatiune. :))

Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de zahar ars sau un sirop simplu de apa si zahar.

Turnam crema de branza peste blat, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca
1 lingura unt

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste prajitura. dam din nou la rece pana se intareste.




Share This Post

15 comentarii:

  1. Miha,draga mea ti-ai luat laser?Parca cu el le-ai taiat,arata excelent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie Imi place ca e ciocolatoasa!Sigur o voi face cind se iveste ceva eveniment !pup...weekend fain

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place textura blatului!! Sigul il voi incerca la o prajiturica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca are cioco,sigur ca-mi place!!!dar ma intreb,oare gasesc ceva care sa nu-mi placa????
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata fantastic de bine, iar glazura aia e perfecta! tare-mi place! Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Prajiturile cu branza, cu crema fina intregite de o glazura buna de ciocolata ne plac rau de tot!
    Bine rau de tot au iesit toate stratuletele alea :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc din suflet de aprecieri! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am ramas fara cuvinte, ai gasit exact combinatia ce-mi place! Servesc o bucatica de la tine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. extrem de buna pare a fi! Voi retine combinatia, precum si ideea de caramel cu branza !

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos! Ma bucur tare mult ca va place!

    RăspundețiȘtergere