Cheesecake cremos

luni, 6 septembrie 2010

Cheesecake cremos

* Pentru blat:

* 1 ou
* 75 g zahar
* 50 g unt
* 25 g ulei
* 1 praf de copt
* 200 g faina


Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.


* Umplutura:

* 200 g lapte condensat
* 100 g zahar
* 150 g crema de branza Almette
* 350 g branza grasa de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 3 oua
* esenta de vanilie

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.


* Pentru laptele condensat:

* 90 g lapte praf
* 50 ml apa fierbinte
* 30 g zahar
* 40 g miere
* 40 g unt
* esenta de vanilie

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

* Pentru decor:

* 250 ml frisca lichida
* bilute de ciocolata

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.




Am pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :))))

Share This Post

5 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Si e foarte fina si crema.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cristina!
    E foarte bun acest cheesecake. Daca il vei incerca vreodata o sa-mi dai dreptate. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Jose, am facut o greseala la moderarea comentariilor si am sters mesajul tau. N-a fost cu intentie, imi cer scuze.
    Iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super cheesecake-ul tau Miha!!! Foarte fin si elegant! Merci de vizite si comentarii. Iti doresc o saptamana frumoasa de toamna si succes la bucatarit.Te imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere